Klein Kruisvoorde ligt aan de rand van de Veluwe in de IJsselvallei. Twello ligt in de stedendriehoek Deventer, Zutphen, Apeldoorn en heeft vele mogelijkheden om in de omgeving te fietsen of te wandelen.
Verken eens op uw gemak de mooie oude hanzestad Zutphen, eveneens aan de IJssel en maak een hofjes wandeling, waarna u de eeuwenoude Librije van de Walburgiskerk kunt bezoeken.
Deventer heeft verschillende festivals, waaronder het Dickensfestijn in het weekend voor kerst en de beroemde tweede hands Boekenmarkt( grootste van Europa), het eerste weekend van augustus. Bovendien een straattheaterfestival “Deventer op Stelten”.

 

Een bezoekje aan de Koekstad is het hele jaar door aan te bevelen…Op het prachtige centrale plein De Brink kan men kiezen uit talrijke terrasjes en echt onthaasten met uitzicht op het oude Waaggebouw, waarin  de VVV gevestigd is en een historisch museum herbergt Voor alle bezienswaardigheden en mogelijkheden zie: www.vvvdeventer.nl

 

In Apeldoorn kan men o.a. Paleis het Loo bezoeken en kennis nemen van het 300 jaar oude woonverblijf van de Oranjes,tijdens een rondleiding, en het paleispark bezoeken, zie: www.paleishetloo.nl
Het receatiegebied Bussloo is ook zeker een bezoekje waard, men kan er zwemmen, surfen, golven, wandelen, fietsen en wil men echt een verwendag dan kan men terecht bij Thermen Bussloo.